Нападателят на Милан Жерар Деулофеу разкри, че сравненията между него и Лионел Меси в ранните етапи от кариерата му са имали негативен вместо позитивен ефект.

Бившият играч на Барселона се появи на голямата футболна сцена с реномето на човека, от когото се очаква един ден да наследи петкратния носител на Златната топка. Този товар до голяма степен попречи на испанеца да разгърне качествата си на „Ноу Камп“, което доведе до няколко преотстъпвания и накрая продажбата в Евертън.

Националът Деулофеу: Без Милан нямаше да повикат за Испания

23-годишният футболист днес блести с екипа на Милан, където премина под наем през януари. От дистанцията на времето Деулофеу извади своите заключения. „В края на краищата се оказа, че тези сравнения ми навредиха повече, отколкото помогнаха“, сподели техничаря за списание „Форца Милан!“.

„Обикновено не чета вестници, но едно заглавие си го спомням много добре. То създаде твърде голямо очакване сред феновете на Барселона. Меси е само един.“

Милан с апетити към още един неуспял в Барселона

„Моето бъдеще? Предстои да видим. Гледам да мечтая в настоящето, от опит знам, че е най-добре да оставиш миналото зад гърба си и да се фокусираш върху случващото се в момента.“

„Моят идол беше Роналдиньо. Той бе човек, на когото се възхищавах, докато бях в Барселона. За мен той винаги е бил пример за подражание“, добави Деулофеу.