Играещата легенда на Барселона Лео Меси се доближи към поредното феноменално постижение в брилянтната си кариера. 31-годишният аржентинец отбеляза своите попадения №693 и №694 в кариерата срещу Ейбар и се доближи максимално до кота 700. 

Става въпрос за попадения в официални мачове, признати от ФИФА. Те включват както тези за младежките формации на Барселона, така и всички официални формации на националния отбор на Аржентина. Меси е нанизал тези попадения в само 870 двубоя. 

Интересното е, че сред действащите играчи има един, който има дори повече попадения от Бълхата. Това е големият му съперник на терена Кристиано Роналдо, който се е разписвал 704 пъти, но в 996 мача за клубните си отбори и всички формации на Португалия. 

Двамата великани на съвременния футбол са съответно шести и седми във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в историята на футбола, що се касае само до официално признати от ФИФА двубоя. Лидер в нея е чехът Йозеф Бицан с 805 гола. 

На двамата им предстои по още един официален мач с клубовете им до края на сезона. После на Роналдо му предстоят два мача с Португалия в Лигата на Нациите, докато за Меси ще има натоварено лято с участие в Копа Америка, така че и двамата могат да увеличат още головите си сметки до края на този футболен сезон.