Най-големите песимисти смятат, че Барселона вече е аут от Шампионската лига, което изглежда най-логично с оглед резултата в първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен (0:4) на „Парк де Пренс“. Оптимистите вярват в чудото и обрата. Грешка. Барселона не се нуждае от чудо. Едно чудо действа само един ден. Това, от което Барселона има нуждае е да видим истинското лице на Барселона на „Камп Ноу“ в предстоящите 90 минути. Добре познатият отбор на Барселона е способен да осъществи такъв невероятен обрат и не се нуждае от чудо. Тики-така, всичко е до болка познато...

Луис Енрике не трябва да прави никакви експерименти, а да заложи на до болка познатото. Меси, Суарес и Неймар трябва да заработят и нищо няма да може да ги спре, а 90 минути изглеждат достатъчно време. Енрике трябва да се опре на таланта на Меси и да го остави да се разгърне в пълния му блясък.

Барселона не се нуждае от чудо, а трябва да се върне към добре познатия си облик. Не трябва да забравяме, че за Барселона не е нищо ново да отбележи повече от четири гола в един мач. На „Камп Ноу“, когато Барселона играе теренът изглежда огромен, а съперникът малък, дори нищожен.

„Камп Ноу“ е виждал исторически мачове и резултати. Вечерта обещава да бъде такава. Барселона е изправен до стената и всички предпоставки са да наблюдаваме мач от изключителен калибър. В Барселона със сигурност не са хвърлили кърпата и няма да се примирят до последния съдийски сигнал. Да, всичко изглежда доста добре начертано за Пари Сен Жермен след първия мач на „Парк де Пренс“, но Унай Емери е наясно, че 90-те минути на „Камп Ноу“ могат да се окажат много дълги. Ако каталунците демонстрират спокойствието и концентрацията, за която призова Суарес, то мисията не изглежда невъзможна.

Барселона не се нуждае от чудо, а от познатите 90 минути на „Камп Ноу“.

*Роберто Паломар, вестник "Марка"