Централният защитник на Барселона Жерард Пике бе изключително критичен след чудовищната загуба с 2:8 от Байерн Мюнхен на 1/4-финалите в Шампионската лига. Според дългогодишния бранител на каталунците, в отбора и клуба на структурно ниво са нужни промени, за да се излезе от кризата, която започна преди месеци и първо коства на Барса Купата на краля и титлата в Испания, а сега и шанса за шести трофей в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

83 снимки

"Ужасен мач. Ужасно усещане. Срам! Срам е думата. Не може да се състезаваме по този начин. Това не е за първи, не е за втори, не е за трети път. Много е тежко и се надявам това да доведе до някакви промени, да се погледнем всички. Трябва да има промени. Не говоря само за треньора и играчите. Клубът трябва да се промени във всяка една насока. Никой не е конкретен виновник. Ако зависи от мен, аз да си тръгна, ще го направя. Стигнахме дъното днес. Всички трябва да се погледнем в огледалото и да преценим кое е най-добро за Барселона. Това е тежък момент", заяви той.

"Това е краят на един цикъл. Не знам как да го обясня. Трябва да има промени. Трябва да има смяна на нещо. Както ви казах не само за играчите. Стигнахме до точка, в която просто не вървим добре по пътя в резултатите. Вече от няколко години нещата се променят на треньорската пейка, но нещата не вървят добре нито в Европа, нито в първенството. Трябва да се борим, но не печелим. Както казах, стигнахме до точката, от която не може да се продължава по този начин и това се вижда на игрището. Не е приемливо", завърши световният шампион с Испания.