Легендарният футболист от близкото минало – Роналдиньо, направи любопитно твърдение в навечерието на реванша в Шампионската лига между бившия му тим Барселона и Манчестър Юнайтед. Бразилският магьосник с топката в крака довери, че първият гол в срещата ще е от изключително значение, а ако той бъде отбелязан от английския тим, то домакините ще бъдат разклатени.

Първата среща на „Олд Трафорд” завърши с минимален успех за каталунците 1:0. Барса пък е в чудовищна форма, що се отнася до домакинствата му в Европа, след като няма загуба на „Олд Трафорд” в 30 поредни мача.

„Истината е, че Барселона трябваше да приключи мача още в Манчестър, тъй като победа с 1:0 оставя шансове на Манчестър Юнайтед за реванша”, сподели прекаралият пет сезона с екипа на Барселона Роналдиньо.

„Очакванията ми са, че Барселона ще продължи напред, тъй като виждаме какъв футбол играе отбора и начинът, по който бележи голове. Усещам, че се чувстват комфортно, когато са домакини, ако вкарат първи гол в мача. Но ако Юнайтед отбележи пръв, то тогава стадионът ще се изнерви и никога не се знае какво може да стане оттам насетне”, загатна Роналдиньо.

Бразилската суперзвезда коментира и шансовете на Тотнъм Хотспър да продължи напред, след като лондончани победиха с 1:0 в домакинството си на Манчестър Сити в първия четвъртфинал: „Защо Тотнъм да не продължи напред и да спечели ШЛ? Защото нямат история в надпреварата или защото не са я печелили. Всеки отбор, който е вдигал купата, е имал пръв път. Резултатът им срещу Сити е един от най-добрите възможни, така че са способни да се конкурират с най-добрите. На този етап от надпреварата всичко може да стане, а съм сигурен, че Тотнъм ще опита да продължи напред”, завърши Роналдиньо.