Един от кандидатите за нов президент на Барселона - Жоан Лапорта обяви, че клубът трябва да може да предложи на Лионел Меси атрактивна оферта в спортно-технически план, за да убеди аржентинеца да остане на „Камп Ноу“.

За пореден път Лапорта заяви, че голямата звезда не представлява финансов проблем за клуба, защото генерира много повече приходи, отколкото разходи.

„Ние се нуждаем от атрактивна оферта в спортен план, която да предложим на Меси. Той е победител и иска да печели трофеи с Барселона. Ще направя всичко възможно да го убедя. Има много клубове, които го искат. Парите не гарантират трофеи. Меси осигурява на клуба много повече приходи, отколкото разходи. Разходите са едва 8% от общите за клуба, докато той генерира 30% от всички приходи на клуба. Това е изгодно за Барселона, но най-важното е, че когато попитате някое дете кой е най-добрият футболист в света, то веднага ще ви каже: „Меси“. Това е безценно“, каза Лапорта.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.