Наставникът на Интер Лучано Спалети говори преди сблъсъка на своя тим с Барселона на "Джузепе Меаца" от груповата фаза на Шампионската лига.

"Нерадзурите" са втори в група "В" с актив от 6 т., на 3 т. зад каталунците. 

"Винаги сме казвали, че можем да играем срещу всеки. И това продължава да е истина. Последните резултати потвърдиха това и мачът с Барселона ще бъде добра възможност да видим дали наистина можем да играем срещу всеки. Барселона представлява най-високото ниво на трудност във футбола", сподели Спалети на пресконференцията преди срещата.

"В първия двубой не бяхме в състояние да задържим топката в продължителен период, след като си я върнем. Сега е нужно да можем да играем по-добре с нея. Нуждаем се от характери и качество. В този мач ще е трудно да се намират празните пространства. Трябва да знаем къде да отидем по терена преди да сме отишли там", добави италианецът.

"Раджа Наинголан пропусна първия мач, но в последно време състоянието му се подобри и той ще може да играе като опорен халф. Когато промених позицията му с Пянич в Рома, се създаде хаос. Но Раджа може да руши играта по прекрасен начин. Той е показвал своите качества многократно", каза още Спалети.
 
"Въпреки че Меси няма да играе, Барса има качествата да се справя и без него. Те имат психиката да го преодолеят, което прави разликата. Меси е глазурата върху тортата. Той носи фланелката, за която толкова много деца молят. Най-добрите играчи винаги докосват топката два пъти, но той я докосва четири пъти в същия период. Удвоява ги", сподели Спалети за Меси.

"Това показва, че работата му извън терена го прави най-добрия в света. За Барса е неприятно, че няма да използва Меси, но характерът на този отбор няма да се промени. Трябва да бъдем по-добри в прочитането на нашата игра. Трябва да покриваме пространства, а не противници. Първо, трябва да си наясно с позицията на своите колеги, след това на съперниците", каза още той. 

"Алегри е казал, че Барса са фаворити за Шампионската лига, а Интер за "Скудетото"? Да, винаги опитваш да насочиш вниманието към другите. Това е нашата малка игра, която играем в професията. Ювентус са по-силни от всички останали и вероятно ще спечелят шампионата, въпреки че някои други отбори правят добри неща. В Шампионска лига е възможно Барса да спечели, дори и да се срещнат с Юве. Барселона е отбор, който е готов за първото място. Юве има потенциал, но Барса е много силен", заключи Спалети.