Отборът на Лион е разчитал на по-добър резултат срещу Барселона (0:0) в първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Въпреки това, треньорът на французите Брюно Женезио смята, че шансовете за класиране не са малки.

Наставникът не пропусна да похвали и голямата звезда на каталунците – Лионел Меси.

"Мисля, че днес в някои моменти не ни достигна техническо майсторство при контрола на топката, особено през второто полувреме. Не се задоволявахме само с игра в защита, напротив- бяхме смели и търсехме своите възможности да отбележим. Но смятам, че можеше да разиграваме топката и по-добре при изнасянето й от нашата защитна линия и така да създаваме повече проблеми на Барселона”, сподели наставникът на Лион.

"За съжаление, прекалено бързо им давахме топката и това ни принуди да отбиваме атака след атака. Но след като мина половината от двубоя, все още сме в играта за крайно класиране. Честно да си призная, мислех да спечелим нещо повече от първата среща и имахме ситуации за такъв развой преди почивката. Сега като се връщам назад в мача смятам, че дадохме прекалено много моменти на противника. Но каквото и да говорим, 0:0 ни оставя достатъчно шансове да се класираме".

Женезио обаче не пропусна да се възхити от Лионел Меси. Според него, той е "футболен мозък, който властва върху цялостната философия и развитие на играта".

„По принцип Меси е явление и аз винаги съм се възхищавал от него. Смятам, че ако нещата му се получават, ако играта му дръгне, няма отбор и защита, която може да го спре. От тази гледна точка съм щастлив, че не ни отбеляза и малко или много си тръгна разочарован”, добави френският специалист./БТА