„Искам един ден да играя в Барселона. Това е моята мечта. Искам да играя в най-големия отбор в света. Искам да премина в Барселона и по този начин да осъществя една от мечтите си. Фен съм на каталунците от малък и винаги съм желал един ден да облека екипа на „блаугранас”. Ако Аякс получи атрактивна оферта от Барса, то аз с радост ще премина в Испания!”

Това са думите на Луис Суарес през декември 2009 година, когато той е още футболист на холандския гранд Аякс. Четири години и половина по-късно Луис Суарес сбъдна мечтата си и вече е футболист на Барселона. Скандалният играч ще играе в Барселона през следващите пет години, след като каталунците платиха 81 милиона евро на Ливърпул за него.

Съдбата бе така настроена към Луис Суарес, че преди да го изпрати в любимия отбор Барселона, той премина 2011 година в Ливърпул, където уругваецът изигра три много силни сезона. Сега обаче Суарес вече е част от Барселона. Каталунците направиха сериозен трансферен удар с привличането на 27-годишния нападател, който е най-добрият голмайстор за изминалия сезон в Европа. Луис Суарес е феноменален нападател, а съставът на Барселона не разполагаше с такъв през последните години.

Трансферът на Луис Суарес на „Камп Ноу” става в много интересен момент. Нападателят наскоро се забърка в шумен скандал, след като по време на Световното първенство в Бразилия се опита да ухапе Джорджо Киелини по рамото, по време на мача между Уругвай и Италия. За непристойната си изява Луис бе наказан от ФИФА за четири месеца. Барселона няма да може да го използва до края на октомври, но това не попречи на каталунците да броят 81 милиона евро за него. Суарес е нападател от топ класа и си заслужава всеки един цент. В същото време, уругваецът пристига в Барселона в момент, в който новият треньор Луис Енрике прави промени в състава и каталунците ще изглеждат по съвсем различен начин през новия сезон. Барселона загуби от блясъка си през миналата година, когато остана без трофей и сега каталунците ще трябва да възвръщат имиджа си. И Суарес и Барселона ще сторят това заедно. 

Луис Суарес вече е играч на Барселона и  се налага да промени своя имидж. Нападателят е известен с буйния си характер и често си изпуска нервите. На „Камп Ноу” подобни футболисти трудно виреят, което означава, че уругваецът ще бъде принуден да се промени към по-добро. Суарес трябва да се допита до Неймар, който доскоро бе последната перла в короната на Барселона и промени коренно не само визията си, но и поведението на терена, след като се озова на „Камп Ноу”. Неймар забрави за шантавите прически и честата смяна на цвета на косата и се концентрира върху изявите си на терена. Луис Суарес ще трябва да стори същото. Наставникът Луис Енрике ще бъде натоварен с тежката задача да вкара Суарес в релси, в необходимите за Барселона норми. Смело може да прогнозираме, че Суарес ще се промени, защото това е необходимо не само за Барселона, но и за самия него.

Голаджията много трудно ще изчисти прякора си – Канибала, но и това има своя чар. Луис Суарес е доказан канибал на терена. Той не спира да вкарва. Доказателство за неспирната му голова мощ са попаденията, които реализира в решаващия мач на Световното първенство срещу Англия. Суарес току що се бе възстановил от контузия, но сам победи англичаните с двете попадения, които реализира. Суарес трудно може да бъде спрян, почти невъзможно е. Затова и  струва 81 милиона.

С Луис Суарес на терена Барселона ще притежава изключителна офанзивна мощ. Суарес, Неймар и Лионел Меси са богатство за всеки един отбор. Много показателно ще бъде посрещането на Суарес в Каталуния. Първоначалните сигнали са, че Луис много бързо ще се приобщи към семейството на Барселона. Меси вече изрази своето задоволство от възможността да играе редом със Суарес. Разбирателството между двамата е от ключово значение за представянето на Барселона.

Четири години и половина по-късно Луис Суарес е там, където мечтаеше. Мечтите се сбъдват. Това е поредното доказателство. А когато се бориш и ги преследваш до край, е много по-вероятно да ги постигнеш.

„Надявам се да съумеете да разберете защо се стигна до тук. Ливърпул направи всичко по силите си, за да ме задържи. Но да живея и играя в Барселона, винаги е било моя мечта. Както аз, така и моето семейство винаги сме обичали Барселона. Но повече от всичко съм влюбен в невероятните фенове на тима.” Това са първите думи на Луис Суарес, след като стана ясно, че трансферът му в Барселона вече е факт. Суарес засвидетелства за пореден път любовта си към Барселона, а на „Камп Ноу” обичат такива футболисти.

Луис Суарес вече е част от Барселона. Това означава, че шоуто на 99-хилядния „Камп Ноу” ще бъде пълно, а спектаклите гарантирани. El show debe seguir!