Бъдещето на Клеман Ленгле все още изглежда неясно. Централният защитник не попадна в състава на Франция за Мондиал 2018 и се отдаде на своята ваканция. Той остави всичко в ръцете на неговите агенти, които със сигурност няма да предприемат прибързани действия.

Агентите на Ленгле проведоха среща в сряда с ръководството на Севиля, за да разговарят относно бъдещето на централния защитник. На нея не бяха взети конкретни решения.

В Севиля са наясно с интереса на Барселона към Ленгле и в тази насока предложиха нов договор на френския защитник, който сега очаква реакция от страна на каталунския клуб.

Самият Ленгле не изключва нищо. Той може да продължи своя договор със Севиля, но иска да види какво ще му предложат от страна на Барселона и какви ходове ще предприеме шампионът на Испания.

Барселона в момента разполага с четирима централни защитници и трябва да реши дали ще се раздели с някой от тях. В момента шефовете на клуба водят преговори с Умтити за подновяването на неговия договор. В същото време бъдещето на Томас Вермален на „Камп Ноу“ не изглежда никак сигурно, защото договорът на белгиеца изтича през лятото на 2019 година. При добра оферта за него, Барселона със сигурност ще го продаде. Йери Мина не се представи убедително в мачовете, в които получи възможност за изява в края на сезона и каталунците не изключват възможността да го преотстъпят на друг отбор през летния трансферен прозорец.

Клеман Ленгле знае, че Севиля иска да удължи договора му, но той ще наблюдава как се развиват събитията и няма да прибързва с решенията.

Освобождаващата клауза, която в момента е записана в договора на Ленгле със Севиля е 30 милиона евро. През юли тя ще нарасне на 35 милиона евро, а в края на август ще стане 40 милиона евро.

В следващите дни е предвидена среща между агента на Ленгле и представителите на Барселона.