Надеждите на Челси да задържи своя капитан Сесар Аспиликуета наляват все повече и повече заради изискванията на испанеца относно новия му договор. Крайният защитник, който е играчът с най-дълъг стаж в клуба, иска нов тригодишен контракт, след като настоящият му такъв изтича в края на сезона.

Но вече на 32 години, от Челси едва ли са готови да му предложат нещо повече от стандартното едногодишно удължаване на играчите над 30-годишна възраст, пише „Sun“. Все пак има искрициа надежда, че Аспиликуета може да промени решението си, ако получи опция за допълнителни 12 месеца след 2023 година. Испанският защитник е в Челси от 2012 година и оттогава печели всички отличия на клубно ниво.

Въпреки това „сините“ имат традицията да предлага само краткосрочни договори на играчи над 30 години, независимо от тяхната роля в клуба. Лондончани са изправени пред все по-големи затруднения около защитата си, тъй като, освен Аспиликуета, Андреас Кристенсен и Антонио Рудигер също имат договори само до края на този сезон.

В същото време се смята, че Барселона иска Аспиликуета и е готов да изпълни искането на испанеца относно договора му. „Каталунците“ имат интерес и към неговия съотборник Кристенсен.