Ръководството на Барселона е взело окончателно решение да привлече Жан-Микаел Сери от Ница. Каталунците ще предприемат финална офанзива относно полузащитника и ще активират освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор с френския клуб. Тя възлиза на 40 милиона евро, съобщава „Mundo Deportivo“.

От Барселона могат да привлекат Сери без да водят преговори с Ница като активират освобождаващата клауза в контракта на 26-годишния футболист.

Ръководството на Барселона е взело решение да привлече Сери, след като каталунците удариха на камък в опитите си да вземат Марко Верати от Пари Сен Жермен.

До този момент Барселона среща много големи затруднения в оформянето на своята селекция. Каталунците имат желание да привлекат Филипе Коутиньо от Ливърпул и Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, но и двата трансфера още са далече от своето финализиране.

Барса начерта резервен план

Привличането на Сери на „Камп Ноу“ няма да промени амбициите на Барселона да осъществи трансферите на Коутиньо и Дембеле. Именно заради това шефовете на каталунския клуб са взели решение да действат и да активират освобождаващата клауза в договора на играча с Ница.