С всеки изминал ден Адриен Рабио се отдалечава все повече от Барселона, информира „Marca“. Според информацията, каталунците вече два месеца нямат информация от френския футболист.

Барселона си осигури услугите на Френки де Йонг от Аякс през януари и каталунците оставиха нещата в ръцете на Рабио, но полузащитникът не показва достатъчно желание да премине на „Камп Ноу“.

На всичко отгоре Барселона вече разполага за следващия сезон с халфова линия изградена от Бускетс, Ракитич, Коутиньо, Артур Мело, Артуро Видал, Карлес Аленя и самия Де Йонг. Средата на терена е много населена.

Това не е единствената причина за отдалечаването на Рабио от Барселона. Френският футболист притискаше каталунския клуб да получи по-голяма заплата и допълнителен бонус при подписването на своя договор. От Барселона така и не се съгласиха да изпълнят това желание на 23-годишния футболист. От клуба отказаха да бъдат изнудвани и да водят преговори с него. Ако искаше да акостира в Барселона, той вече знаеше какви са условията.

От този момент в Барселона започнаха да очакват решението на Рабио, който трябваше да направи първата стъпка, ако наистина иска да подопише с „блаугранас“.

И оттогава няма новина за френския играч, нито се очаква да има.

В Барселона очакват Адриен Рабио да вземе решение да продължи кариерата си в отбор от Висшата лига.

В същото време каталунците работят върху задържането в отбора на Иван Ракитич и Филипе Коутиньо.

Хърватинът има договор за още две години с клуба, но се очаква да получи предложение за неговото подобрение в следващите месеци.

Всички големи клубове се интересуват от Ракитич.

Темата относно бъдещето на Коутиньо зависи изцяло от неговото представяне. Неговата продажба вече не е тема табу.