Отборът на Барселона ще погледне към зимния пазар за нов нападател след принудителното пенсиониране на Серхио Агуеро поради сърдечно заболяване. „Каталунците“ вече подписаха с Феран Торес, но ситуацията с договора на Усман Дембеле остава неясна и треньорът Шави Ернандес иска да подсили тима с още един офанзивен играч.

Сред спряганите имена личат тези на Единсон Кавани от Манчестър Юнайтед и Антони Марсиал, Алваро Мората от Атлетико Мадрид, който е под наем в Ювентус.

Сега обаче „Fichajes“ съобщава, че бившият нападател на Виляреал Седрик Бакамбу също е в радара на „каталунците“. 30-годишният футболист в момента е свободен агент, след като договорът му с китайския Пекин Гуан изтече.

Барселона бяха близо до привличането на Бакамбу на два пъти в миналото, но така и не сполучиха. Сега обаче обмислят възможността да го доведат в клуба през настоящия трансферен прозорец.

Нападателят на ДР Конго се доказа в испанския футбол, след като има изиграни над 100 мача за Виляреал, в които е отбелязал 47 гола. Той се радваше и на успешен период, като отбеляза 58 пъти в едва 87 мача.

Изданието допълва, че нападателят, който печелеше по 10 милиона евро на сезон в Китай, е намалил исканията си за заплата до около 3,5 милиона евро на година, което би трябвало да бъде изгодно за Барса на фона на тежката финансова ситуация в тима.