Отборът на Барселона е готов да предложи интересна размяна на Манчестър Сити, която ще позволи на Бернардо Силва да напусне „Етихад“. В Испания пишат, че халфът на „каталунците“ Френки Де Йонг е искан от „гражданите“, а пък Силва беше свързан с трансфер на „Камп Ноу“ миналия сезон.

Много се очаква от Педри в Каталуня и присъствието на Бернардо би облекчило това бреме, съобщава „Mundo Deportivo“. Португалската звезда беше сред водещите играчи на Сити, които се стремят да запазят короната си във Висшата лига, а договорът му е до лятото на 2025 година.

Сити ще иска да получи сериозна сума играча, с когото подписаха през 2017 година. Мениджърът Хосеп Гуардиола се очаква да се обърне към трансферния пазар, тъй като се стреми да замени капитана Фернандиньо, който е готов да напусне в края на сезона. Евентуална размяна обаче също се разглежда като удобен вариант.

По тази причина каталунецът е определил Де Йонг като идеалния човек, който да замести напускащия бразилец. Нидерландецът е свързан с изхода на „Камп Ноу“, а градският съперник на „небесно-сините“ - Манчестър Юнайтед, също е след силно заинтересованите отбори от полузащитника заради пристигането на Ерик тен Хаг на поста мениджър от лятото. Двамата работиха отлично заедно в Аякс преди Де Йонг да премине в Барселона през 2019 година.