Барселона може да се раздели с нападателя Мунир Ел Хадади по взаимно съгласие, информира „Sport“. Каталунците са решени да се отърват от 23-годишния футболист до края на януари при всички положения.

Причината от Барселона да се решат да се разделят с Мунир е отказът на играча да поднови своя договор с „блаугранас“.

Старши треньорът Ернесто Валверде не смята да разчита повече на Мунир, който няма да попада повече в групата на каталунците.

От Барселона водят преговори със Севиля за трансфера на Мунир, но ако не бъде постигнато споразумение, нападателят ще може да напусне „Камп Ноу“ като свободен агент.

Шефовете на Барселона вече планират да постигнат споразумение с Ел Хадади за анулирането на неговия договор, който приключва на 30 юни. След като Мунир отхвърли няколко предложения за подновяването на контракта му, положението достигна до задънена улица, което може да доведе до предоставянето на писмо за свобода.

Футболистът се справя с няколко твърди предложения - въпреки че се приема за даденост, че вече е постигнал пълно споразумение с Севиля - и Барса може да спаси останалата част от картата до края на сезона. И двете страни възобновиха контактите и всичко сочи към споразумение, което може да бъде постигнато в рамките на няколко дни.

Валверде също е прехвърлил на борда, че заминаването на Мунир ще бъде от полза за всички страни. Техникът иска да избягва по всякакъв начин замърсяването на средата на съблекалнята и походът на предната пътека ще избегне възможно нежелано триене.