Барселона има категорично условие, което е поставил пред Арсенал, за да може трансферът на Денис Суарес да се осъществи, пише “Sport“. Каталунците са склонни да преотстъпят играча на „Емиратс“ до края на сезона само при положение, че в договора между двата клуба има задължителна клауза за неговото закупуване през следващото лято.

25-годишният футболист се е разбрал за личните си условия с Арсенал и също така е дал „зелена светлина“ на шефовете на Барселона за своя трансфер в отбора от Висшата лига.

Постигнатото споразумение между Суарес и Арсенал е от съществено значение за напредъка на преговорите. От Барселона сега предстои да приключат сделката с лондончани при възможно най-добрите условия.

Първото намерение на Барселона е да продаде веднага Суарес, за да получи свежи финансови постъпления. Труден вариант, тъй като клубовете почти не правят значителни инвестиции по време на зимния трансферен прозорец. Следователно от Барселона разглеждат различните варианти, като клубът настоява да има задължителна клауза за откупуването на правата на играча.

Настоящият договор на Денис Суарес с Барселона е до 2020 година и каталунците са наясно, че продажбата на играча трябва да се осъществи през лятото, защото през следващата зима той ще бъде свободен да води преговори с други отбори и да подпише и предварителен договор.

Каталунците искат на всяка цена Арсенал да се ангажира в договора с клауза за откупуването изцяло на правата на Суарес. От Барселона искат да избегнат подобно развитие на това с Рафиня Алкантара и Интер, когато „нерадзурите“ не се съобразиха с постигнатото споразумение между двата клуба.

Във всеки случай Суарес изключва другите възможности като Милан или Валенсия, така че ще доиграе сезона в Арсенал или ще продължи в Барселона. Засега няма друг сценарий.

Денис Суарес се познава повече от отлично с Унай Емери и има желание да премине в Арсенал. Двамата работиха заедно в Севиля през сезон 2014/15. Емери дори се бори Суарес да не отиде във Виляреал, но не успя да убеди играча.

Барселона и Арсенал ще продължат преговорите през следващите дни в очакване на постигането на споразумение по сделката.