Коен Кастеелс е един от най-нашумелите вратари в европейския футбол. Цената на акциите му във Волфсбург нарастват с всеки изминал ден, а слуховете, че в края на сезона ще напусне отбора от Първа Бундеслига се увеличават непрестанно.

Барселона не крие своя интерес към 26-годишния белгийски вратар, който може да акостира на „Камп Ноу“, ако преди това каталунците продадат Яспер Силесен.

Коен Кастеелс е трети вратар на белгийския национален тим и има 9 участия за него, но е титуляр във Волфсбург. Кариерата му започва в Генк, а след това игра и в Хофенхайм.

В последните часове агентът на Кастеелс – Нико Вайсен се осмели да коментира бъдещето на белгийския вратар пред „Kicker“.

„Ние знаем, че някои от големите клубове в Европа го следят отблизо. Това не бива да изненадва никого, защото е нормално“, коментира Вайсен.

Агентът на Кастеелс посочи, че вратарят вече е в състояние да защитава цветовете на отбор с амбиции за шампионска титла.

„След като сезонът приключи, ще анализираме всички предложения, но би било логично да се мисли за по-амбициозен проект“, добави Вайсен.

Кастеелс има договор с Волфсбург до лятото на 2021 година.

Германският клуб може да склони да продаде белгийския вратар при оферта от порядъка на 20 милиона евро.

В случая с Барселона всичко зависи от Яспер Силесен. Спортно-техническият щаб на каталунците е възхитен от представянето на холандския вратар.

Желанието на Силесен продължава да бъде да си намери отбор, където ще играе редовно.

Пред Барселона има няколко варианта за нов втори вратар, а Кастеелс изглежда сериозна алтернатива на Силесен.