Най-новото попълнение на Барселона Френки де Йонг призна, че е планирал да играе за Арсенал, но след това е предпочел да подсили испанския гранд. Холандският национал бе представен като играч на Барселона на „Ноу Камп” през миналата седмица, след като „блаугранас” постигна зимна договорка с Аякс за трансфера му.

Представянето на полузащитника за холандците бе магнетично, подпомагайки отбора да триумфира в Ередивизие, а също така да стигне и до полуфиналите в Шампионската лига.

„Смятам в миналото, че да играеш за Арсенал е много красиво”, сподели той пред Voetbal International. „В моите мисли винаги са били мислите Аякс-Арсенал-Барселона. Наричам го пътят на „Марк Овермарс”. Но да, да отидеш директно в Барселона, което винаги е правилно, е нещото, което в крайна сметка реших. Случи се по-бързо и не успях да повярвам, че изживявам мечтата си”, продължи той.

Френки де Йонг

източник: Gulliver/GettyImages

Де Йонг се присъедини към Барселона за 75 милиона евро с добавка към тях – 11 млн. бонуси. Договорът на футболиста е за пет години и приключва в лятото на 2024-а година.