Бившият нападател на Барселона Самуел Ето’о „посъветва” Мохамед Салах да се присъедини към Барселона след успеха на Египет с 1:0 над Зимбабве за Купата на Африканските нации.

Някогашният стрелец на Челси и Евертън вярва, че стилът на игра на испанския шампион ще пасне перфектно на играта на Мо Салах. „Ако Египет продължава с това представяне, може да пострада в турнира”, сподели Ето’о за КАН 2019.

„Египетският национален отбор се видя, че има проблеми в атака, когато Салах е далеч от нападателите. Именно затова той трябва да е по-въвлечен в играта на отбора. Да, всеки му подава топката, но отборът трябва да заиграе отборно, тъй като в противен случай няма да се получат нещата”, акцентира бившият камерунски нападател.

Ето’о бе запитан за шансовете на Салах да подсили Реал Мадрид и Барселона, а някогашният нападател сподели, че Барса е по-добрата опция пред египетското острие на Ливърпул. „Реал ми даде възможност да напусна Африка, но аз знаех, че стилът на Барселона е по-добър за мен. Същото мисля и за Мохамед Салах. Той има шанса да играе в най-доброто първенство в света и трябва да подпише с Барселона. Мо има всичко нужно, за да е един от най-добрите футболисти в света”, коментира още Самуел Ето’о.