Футболистът на Севиля Жул Кунде се приближава до трансфер в Челси. Французинът вече е договорил личните си условия с лондончани, след което е заминал на почивка, като очаква през това време двата клуба да се разберат за трансферната сума, твърди „AS“.

Според информациите, трансферът на Кунде на „Стамфорд Бридж“ е много близо до това да бъде договорен, въпреки че Челси и Севиля все още да имат някои детайли за избистряне относно евентуалната сделка. Барселона също има интерес към защитника, но на този етап англичаните имат предимство.

23-годишният Кунде привлече вниманието към себе си със силните си изяви през последните три сезона на „Рамон Санчес Писхуан“, където премина от Бордо през 2019 година. За Севиля той вече има 133 мача, 9 гола и 3 асистенции, като с испанския тим вдигна трофея в Лига Европа през 2020 година.

Освен това бранителят стигна и до националния отбор на Франция, като вече има 11 мача за "Петлите" и бе част от състава, който спечели Лигата на нациите през 2021 година. В момента цената му на пазара е около 60 милиона евро.