Адриен Рабио иска да напусне Пари Сен Жермен още през това лято, въпреки че договорът му с клуба изтича на 30 юни 2019 година. Футболистът не може да се разбере с ръководството на клуба относно условията по новия си контракт и на този етап неговото подновяване е невъзможно. Играчът настоява да получава заплата от 600 хиляди евро на месец и да бъде изравнен по възнаграждение с Марко Верати, но от ръководството на френския клуб не са готови да му предложат подобни финансови условия.

Майката на Рабио – Вероник, която е и негов агент прекрати преговорите с Пари Сен Жермен на този етап заради сериозни различия между двете страни.

„Le Parisien“ твърди, че Пари Сен Жермен е готов да продаде Рабио при оферта на стойност 40 милиона евро.

Новият треньор на ПСЖ Томас Тухел няма да пречи за продажбата на футболиста и ще го пусне да си тръгне.

Барселона проявява най-сериоен интерес към 23-годишния футболист и според френският вестник трансферът му на „Камп Ноу“ е само въпрос на време. Каталунците вече договориха личните условия на Рабио, който има предварително споразумение с шампиона на Испания. Ако трансферът на халфа се осъществи, той ще получава заплата от 600 хиляди евро на месец и ще подпише петгодишен договор.

Изпълнителният директор на Барселона Пеп Сегура и спортният директор на клуба Ерик Абидал бяха на посещение във френската столица, за да водят преговори с Пари Сен Жермен за трансфера на Рабио.