Голямата звезда на Барселона Лионел Меси  е готов да използва цялото си влияние, ако през януари клубът продаде втория си вратар Яспер Силесен. Според „Дон Балон” аржентинецът ще лобира мощно в полза на Серхио Ромеро от Манчестър Юнайтед.

Двамата се познават много добре в качествата си на аржентински национали. Очевидно е, че 31-годишният Меси питае уважения към качествата на своя сънародник, който винаги се е представял солидно за „червените дяволи”, когато титулярят Давид де Хеа по една или друга причина не е попадал сред стартовите 11. Изглежда наборът на Меси вече се уморил да свири „втора цигулка” и е готов да погледне към ново предизвикателство.

Ако евентуално се стигне до преминаване на Ромеро в Барселона, там положението му няма да бъде по-различно. Марк-Андре тер Стеген твърдо окупира позицията на №1 под рамката и Ромеро трябва да покаже истински чудеса, ако иска да бъде нещо повече от резервен вариант.

Тепърва предстои да се види как ще се развият събитията и дали влиянието на Меси ще се окаже решаващо. Така или иначе, битува гледището, че в аржентинския национален отбор повиквателните също в известна степен се влияят от Ла Пулга. Фактът, че Ромеро присъства почти неизменно в състава подсказва, че той се радва на благоразположение от страна на Меси.