Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити все още има преднина пред Пари Сен Жермен в надпреварата за капитана на Барселона Линел Меси. Но аржентинецът в крайна сметка може да остане при „каталунците“.

„Mundo Deportivo“ пише, че конкурентоспособността на Висшата лига се смята за привлекателна опция пред Меси, тъй като той смята да направи една последна стъпка в кариерата си. В същото време Манчестър Сити е на път да спечели третата си титла в рамките на четири години.

Междувременно ПСЖ може и да на успее да спечели титлата в Лига 1 тази година, въпреки че стигна до крайния успех в седем от последните осем кампании.

Шансът да играе отново под ръководството на Пеп Гуардиола също може да се окаже основен фактор за Меси.

Въпреки това „гражданите“ са готови да дадат приоритет за трансферите на Ерлинг Халанд и Джак Грийлиш пред този Меси, тъй като Гуардиола иска да изгради отбор за бъдещето.

Изданието пише още, че новият президент на Барса Жоан Лапорта също готви сериозни промени в клуба и това може да убеди Меси да преподпише и да остане на „Камп Ноу“. Договорът на шесткратния носител на „Златната топка“ изтича в края на сезона.