Манчестър Юнайтед е започнал работа по евентуалното завръщане на Мемфис Депай в клуба през януарския трансферен прозорец, след като мениджърът Ерик тен Хаг търси решение за върха на атака. Нидерландския национал може да приветства възможността да се завърне на „Олд Трафорд“, тъй като той настоява да прекрати своя престой в Барселона при първа възможност.

Юнайтед продаде 28-годишния нападател на Олимпик Лион през 2017-а година, слагайки край на неуспешния му период в Англия, който продължи по-малко от два сезона. Оттогава обаче Мемфис се разви и се превърна в един от най-добрите нападатели в Европа, регистрирайки 76 гола и 55 асистенции в 178 мача за „хлапетата“, преди да се присъедини към Барселона със свободен трансфер през лятото на 2021-а година. Той завърши като голмайстор на каталунците през миналия сезон, в който отбеляза 13 гола в 31 мача, но изпадна в немилост, след като треньорът Шави Ернандес замени Роналд Куман на „Камп Ноу“.

Сега „Mundo Deportivo“ твърди, че Мемфис няма желание да удължава договора си след края на сезона. Той иска да напусне клуба със свободен трансфер още през януари и вярва, че Барса трябва да позволи това да се случи. Той трудно може да получи шанс за изява заради сериозната конкуренция в лицето на Роберт Левандовски, Усман Дембеле, Рафиня и Феран Торес. Нидерландецът има само три изяви през този сезон, като проблемите с контузии допълнително му попречиха да запише повече игрови минути.

Юнайтед пък са готови да му дадат втори шанс и вече подготвят оферта за януари. Тен Хаг търси нов нападател на фона на несигурното бъдеще на Кристиано Роналдо. Португалецът може да напусне „Олд Трафорд“ през януари, ако пристигне подходяща оферта, след като стана ясно, че той не се вписва в плановете на нидерландския специалист през тази кампания. Договорът на 37-годишния футболист изтича през лятото, но може да напусне и по-рано.