Звездата на Пари Сен Жермен Лионел Меси има силното желание да се събере със своя съотборник в националния отбор на Аржентина и близък приятел Серхио Агуеро. Затова той настоява клубът да направи бартер с Барселона, като в посока „Камп Ноу“ ще поеме Мауро Икарди.

Според „El Nacional“ Меси не се разбира особено с настоящия си съотборник Икарди, но за сметка на това на всички е известно, че един от най-добрите му приятели е Серхио Агуеро, който през лятото премина от Манчестър Сити в Барселона именно за да играе заедно с Ла Пулга.

Двамата обаче се разминаха заради последвалата драма с новия договор на Меси и изненадващия му трансфер в ПСЖ. Сега идеята на Лео е двамата все пак да се съберат в един клуб и това да е във френският вицешампион.

Твърди се, че Икарди смята, че основната причина за това да не получава повиквателни за националния отбор на Аржентина през последните повече от три години е фактът, че Лионел Меси не го харесва.

Икарди има три гола в Лига 1 от началото на сезона и не е редовен титуляр, при положение че Мбапе, Неймар и Меси са здрави. Интерес към него проявяват Ювентус и Нюкасъл.

Ако се стигне до пободен развой, „каталунците“ ще трябва да доплатят и трансферна сума за тази цел, освен споменатия бартер между играчите.