Барселона може и да привлече Жейсон Мурийо под наем от Валенсия, за да реши в някаква степен кризата с контузии в защитния си вал, но преди колумбиецът да склони, каталунският гранд е получил отказ от добре познато име – Мартин Шкъртел. Бившият футболист на Ливърпул е отхвърлил възможността да спасява ситуацията на „Камп Ноу”.

34-годишният словак напусна „червените” през лятото на 2016 година след 8 сезона на „Анфийлд”. Оттогава досега той носи екипа на турския гранд Фенербахче, където определено е сред водещите фигури и се чувства комфортно.

Януари 2019-а очевидно донесъл неочаквано обаждане за футболиста, който е имал всички предпоставки да се хвърли в едно голямо приключение към края на своята кариера. „Барселона наистина искаха да подпишат с него и бяха доста настоятелни, защото имаха нужда от централен защитник, който да бъде равностойна алтернатива. Самият футболист не се съгласи, защото не желаеше да бъде резерва на Жерар Пике и Самюел Умтити”, сподели пред „АС” Митхат Халис, партньор в компанията, която се грижи за интересите на Шкъртел.

„Считам, че Мартин е по-добър централен защитник от Клеман Ленгле. От друга страна, той е щастлив в Истанбул и има важна роля във Фенербахче. Той не искаше да бъде трети избор в Барселона.”

Определено януарските сделки на Барселона бяха доста интересни, тъй като в клуба освен Мурийо пристигна и друг ветеран като Кевин-Принс Боатенг.