Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид обмисля да отправи изненадваща оферта за защитника на Барселона. „Sport“ твърди, че президентът на „Лос бланкос“ Флорентино Перес се надява да убеди бранителя, който направи чудесен мач именно срещу вицешампионите в полуфинала за Суперкупата на Испания, да смени „Камп Ноу“ със „Сантиаго Бернабеу“.

Настоящият договор на Араухо изтича през 2023 година и това поставя Барса в неособено добра позиция. „Блауграна“ ще се опитат да предподишат с уругваеца, но финансовите проблеми със заплатите в клуба означава, че ситуацията не е толкова проста.

Според каталунската радиостанция „KNB“ пък в Реал Мадрид планират да привлекат защитника  без пари. Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта и треньорския щаб обаче едва ли имат намерение да се разделят с Араухо, когато го считат за един от основните играчи за тима в бъдеще заедно с Педри, Гави , Нико Гонсалес, Ансу Фати и Феран Торес.

Агентът на Араухо, Флавио Перчман, заяви преди няколко месеца, че ще седне с Барса преди края на 2021 година на преговори, за да изготви новия договор на своя клиент. На „Камп Ноу“ обаче приоритизираха подновяването на договора на Усман Дембеле и нова оферта за Гави, както и трансфера на Феран Торес. Така подновяването на контракта на Араухо остана на заден план, което отваря вратите за Реал Мадрид.