Наставникът на Интер Лучано Спалети чистосърдечно призна, че клубът няма как да задържи за постоянно играещите като преотстъпени Рафиня Алкантара и Жоао Кансело, ако първо не акумулира средства чрез продажба на футболисти.

23-годишният Кансело се присъедини към „нерадзурите” под наем от Валенсия още през август 2017 година, докато Рафиня пристигна от Барселона през януарския трансферен прозорец. И двамата изиграха важни роли за завоюването на 4-ото място в Серия А, което осигури класиране на Интер в Шампионската лига след 6-годишна пауза.

Рафиня посърна по повод оставането си в Интер

Лошите новини за Интер са свързани с това, че и 23-годишният португалец, и 2 лета по-възрастният бразилец имат откупни клаузи за по 35 милиона евро. „Към момента Интер няма никакъв шанс да плати на Валенсия и Барселона, за да купи Кансело и Рафиня”, заяви Лучано Спалети.

В същото време големият въпрос, който почти всички тифози на Интер си задават, е дали капитанът Мауро Икарди ще остане и през следващия сезон. „Всичко зависи от това какво иска той. Да задържиш играч, който не иска да е тук, е много трудно.”

В Барса не мислят да правят реверанси спрямо Интер и Рафиня

„Случаят с Мауро не е такъв, но в същото време не мога да се изправя пред вас и да кажа, че той няма да отправи молба за трансфер. Всичко зависи от събитията на трансферния прозорец.”

„Един професионалист винаги взима под внимание възможността за различен опит. Ясно е, че ако основни играчи ни напуснат, това намалява шансовете ни за израстване, ако други важни футболисти не заемат местата им”, добави Спалети.