Продължава отборът на Манчестър Юнайтед да се бори да привлече полузащитника на Барселона Френки де Йонг. Сега обаче „The Telegraph“ съобщава, че е изникнала нова пречка за трансфер на нидерландеца на „Олд Трафорд“.

Твърди се, че Де Йонг възпрепятстван заради преговори с клуба, от който му дължат 17 милиона паунда. Това са парите, които той трябва да получи към заплатата си, след като тя беше намалена драстично по време на пандемията от коронавирус. Тази сума трябва да бъде уредена, преди той да се съгласи да напусне клуба.

25-годишният играч се съгласи да намали заплатата си, за да помогне на клуба по време на пандемията, но сега представителите на Де Йонг искат играчът да получи подходяща компенсация, преди да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ пък вече са се споразумели с Барселона за трансферната сума за Де Йон, като в клуба се надяваха да го прилекат преди отборът да замине на турне този петък. Разговорите продължават, като нидерландецът е решен да се присъедини към Юнайтед след разговори с новия мениджър Ерик тен Хаг, който му беше треньор в Аякс.

Де Йонг е изиграл 140 мача за Барселона, откакто се присъедини от амстердамци, като вкара 13 гола в трите си сезона. Единственият му трофей на „Камп Ноу“ беше Купата на Краля през 2021 година.

Трансферът му беше усложнен и от президента на „каталунците“ Жоан Лапорта, който публично настоя, че клубът няма намерение да остави Де Йонг да напусне.

„Ние знаем, че той има оферти. Френки обаче не се продава. Той е играч на Барселона. Той не е за продажба и ние не искаме да го продаваме“, каза Лапорта по време на представянето на Франк Кесие в сряда.