Наставникът на Барселона Шави Ернандес иска от клуба да му осигурят поне още две нови попълнения до края на трансферния прозорец. Бившият полузащитник иска нов нападател и ляв бек, твърди „Sport“. На „Камп Ноу“ имат набелязани играчи и имат желание да вземат нови, но таванът им за заплати доста затруднява това.

Шави е силно притеснен от поредната контузия на Ансу Фати, която отново ще го извади от терените за неопределено време. Той разчиташе на голмастойрските качества на младока, но изглежда ще трябва да се справя без него. Ситуацията с Усман Дембеле също обърква плановете на наставника. Така е все по-вероятно Люк де Йонг да остане до лятото.

Испанският специалист все още се надява Барса да успее да привлече Алваро Мората от Ювентус. Двата клуба обаче не могат да се разберат за момента. Друг проблем е, че дори и да се стигне до сделка, клубът не може да го регистрира, преди да освободи място в състава, а това може да се случи при евентуална продажба на Дембеле.

Другото желание на Шави е клубът да му намери и нов ляв бек. Наставникът смята, че Алехандро Балде не е готов за сериозните мачове, които предстоят. На този етап е доста вероятно Сержиньо Дест да остане поне до лятото, като бъдещето му ще се решава след края на сезона.