Барселона разглежда различни алтернативи за своята защита при положение, че Самюел Умтити се подложи на операция на лявото коляно. Каталунците са готови да реагират по време на зимния трансферен прозорец. Първото име, което фигурира сред набелязаните играчи от старши треньора Ернесто Валверде е това на Андреас Кристенсен от Челси.

Датският футболист изпадна от титулярния състав на Челси след пристигането на Маурицио Сари на „Стамфорд Бридж“.

През миналия сезон, под ръководството на Антонио Конте, Кристенсен бе неизменен титуляр.

От началото на настоящата кампания защитникът има изключително ограничено игрово време.

От Барселона вече са направили проучване за възможността да привлекат Кристенсен. Пред каталунците съществуват два варианта – да вземат играча първоначално под наем или директно да го купят.

Ръководните фактори в Барселона вече са установили контакт с генералния директор на Челси Мариана Грановская и в лондонския клуб са наясно за интереса на каталунците към датчанина. От Челси категорично са отхвърлили възможността на този етап да водят преговори с Барселона за защитника.

Желанието на 22-годишния футболист е да играе редовно, а в Челси не получава такава възможност. Кристенсен вече намекна, че може да напусне „Стамфорд Бридж“ през януарския трансферен прозорец.