Старши треньорът на Барселона Луис Енрике коментира, че времето ще покаже дали Неймар ще стане по-добър от Лионел Меси. Това специалистът обясни след реванша за Купата на Краля с Атлетико Мадрид и преди домакинството на Виляреал. Двубоят е в неделя от 22.00 часа.

„Бразилия е една много особена страна. Там хората се обиждат от доста специфични неща. Бразилците разбират футбола по различен начин – като спектакъл, който служи за забавление и за съревнование“, коментира Енрике това, че футболистът му Неймар бе подразнен от Хуанфран от Атлетико Мадрид по време на реванша от четвъртфиналите на Купата на Краля.

„Бразилците са такива, много по-емоционални. На един бразилец, ако му вземеш футбола и самбата, все едно вече не е бразилец. Не бива да упрекваме за нищо Неймар. Той трябва да продължи да се наслаждава на играта“, каза още Енрике.

„Неймар се намира в най-добрия клуб, за да отбележи една епоха. Той е уникален. А дали ще стане по-добър от Меси...това времето ще го покаже“.

„Мисля, че моите играчи имаха подобаващо поведение по време на мача с Атлетико. В нито един момент не пренебрегнаха указанията, бяха концентрирани върху играта“, каза още Енрике.

Колкото до това, че Арда Туран замери с бутонката си страничния арбитър, специалистът обясни лаконично: „Мисля, че снимките след мача са доста ясни. Нямам какво да кажа в повече. Може би заради това сме специална страна“.