Немско издание Der Spiegel сервира поредната порция разкрития на групата от независими медии, известна като Football Leaks. Този път "темата на броя" е Барселона и по-специално разкрития относно сумата, която е прибрал Барселона за американското си турне през 2017 година. Не се съобщава за нередности, а за разкриване на цифри.

Каталунският гранд е инкасирал 13,75 милиона долара за трите си срещи в рамките на летния турнир International Champions Cup през месец юли 2017 година.Тогава съперници на Барса бяха Ювентус, Манчестър Юн и Реал Мадрид. 

Американската фирма-организатор Relevent Sports по принцип предлага премия от 3,25 млн. долара за участието в един мач от турнира. 750 000 в американската валута допълнително са били предвидени за участието на каталунците в мача срещу Манчестър Юн, а за Ел Класико те са играли срещу макси-премията от 6,5 млн. долара.

За да запазят атрактивността на сблъсъка срещу Реал Мадрид, от Relevent Sports са добавили специална клауза за участието в мача поне за 45 минути на суперзвездите Лео Меси, Луис Суарес и Неймар. Ако нито един от тях не се бе появил на терена, то Барса е щял да загуби 2 милиона долара.

Президентът на Relevent Sports Чарли Стилитано е човекът с идейния проект за затворена Европейска суперлига. Именно неговата фирма сключи контракт с Испанската лига за провеждането на по един мач от испанското първенство отвъд океана, като първият от тях трябваше да бъде Жирона - Барселона. От ФИФА и от Испанската федерация обаче се противопоставиха на този договор.