Новото попълнение на Барселона Кевин-Принс Боатенг направи някои лични откровения пред клубната телевизия на каталунците.

Като начало той обяви, че обича да се нарича Принц.

Що се отнася до трансфера му в Барселона, ганаецът разкри, че когато са му съобщили за първи път за интереса от страна на каталунците е мислел, че е лудост.

„Спомням си, че ни предстоеше важен мач срещу Интер и след двубоя ми казаха отново за интереса от страна на Барселона. Тазни нощ не успях да заспя“, признава той.

Боатенг заяви, че би искал да играе с номер 27 в Барселона, но е трябвало да се задоволи с 19. „Исках да бъда с номер 27, защото това ми е любимото число, но тогава си спомних, че в Испания не можеш, защото номерата, които се използват са от 1 до 25.“

„Идолът ми от дете е Ривалдо. Мисля, че съм малко по-добър от него“, пошегува се Боатенг.

„Едно от най-големите събития в моя живот е голът, който вкарах срещу Барселона с екипа на Милан в Шампионска лига. Спомням си, че играех срещу Абидал, който сега ме взе в Барселона.“

„Сменил съм много отбори, а сега, когато вече съм на финалната права на кариерата си, получавам възможността да играя в Барселона. Това е най-страхотното нещо, което може да се случи на всеки футболист. Всички деца мечтаят да играят за Барса. Макар да съм малко стар, да бъда тук е сбъдната мечта. Тук съм да помагам. Когато треньорът реши, че трябва да играя, ще давам най-доброто от себе си. Смятам, че тренирам добре и се надявам да остана и след тези шест месеца”, разказа Боатенг.

“Меси е невероятен. Признавам съвсем честно, че е едно да играеш срещу него и е много трудно, но когато го гледам сега, оценявам още повече магията, на която е способен. Като Роналдиньо е. Печели мачове сам. Може да играе в отбор, в който останалите десет футболисти се защитават и да прави всичко останало.”

„Ясно е, че бих искал да спечеля Шампионска лига с Барселона. Това е нашата цел“, добави ганаецът.

“Когато бях по-млад, бях луд. На 18 бях шеф в квартала, защото имах пари. После ми се роди дете и видях, че ако не съзрея, няма как да играя за отобри като Милан или Барселона. Няма как да ме вземат. Може да играеш добре, но ако главата ти не работи, не можеш да играеш за големите. Трябваше да променя както поведението, така и характера си.”

“Сега имам личен готвач и съм наясно, че ако се храня добре и здравословно, мога да играя по-дълго време. Когато си млад смяташ, че парите винаги ще ги има. Дори да не играеш добре, няма значение, защото си богат и “приятелите” ти повтарят, че си звезда”, разсъждава той.

„Много ми харесва и със сигурност ще направя още две или три песни. Когато спра да играя обаче искам да помагам на младите, например като агент и също така да се боря срещу расизма. А музиката просто ще слушам в колата.“

„Майкъл Джордан, Майкъл Джексън и Нелсън Мандела са трите личности, на които се възхищавам. От тримата съм се срещал само с последния. Не може да се забрави всичко, което Мандела направи за хората. Това е нещо невероятно. Срещата с него е незабравим момент“, призна той.