Всички сме наясно, че Лео Меси е гений. Но и аржентинецът не спира да демонстрира упорството да го доказва с всяка изминала седмица. Срещу Бетис с хеттрика си отново всички заговориха за магията на Бълхата, а той постига невероятни числа, немислими преди това в световния футбол. 

Например това, че вече има 39 попадения от началото на сезона във всички турнири и ако се разпише още веднъж в следващите двубои на каталунците, ще запише десети (!) сезон с минимум 40 попадения на сметката си. От тях в три сезона е с над 50 попадения, в един е с над 60 и в един е с над 70. Досега само Кристиано Роналдо може да се похвали с подобно постижение. 

Освен това, ако вкара още девет гола до края на кампанията, той ще достигне магичната цифра от 600 попадения само на клубно ниво в кариерата си. От тях 412 са в Ла Лига, 108 са в Шампионската лига, 50 са за Купата на Краля, 13 са за Суперкупата на Испания, 5 са на Световното клубно първенство и 3 са за Суперкупата на Европа. 

Той има 33 хеттрика в първенството на Испания и по този показател отстъпва само на Кристиано Роналдо, който е с един повече. Като цяло в кариерата си двамата също са рамо до рамо, защото португалецът е с 52 хеттрика, докато аржентинецът е с 51 във всички турнири. 

Броят на мачовете на 31-годишния нападател също е впечатляващ. С излизането си на терена срещу Бетис той записа своя 674-и двубой във всички турнири, с което се изравни на второто място във вечната ранглиста на Барселона по този показател с Андрес Иниеста. Повече от него има само Шави Ернандес с 767. 

Изиграните от него минути на терена вече са 35 606 в Ла Лига, а с оглед на факта, че договорът му е до 2021 г., тази невероятна статистика със сигурност ще се подобрява все повече и повече. И е съвсем логично, че Барса иска да го задържи и отвъд тази дата, когато вече ще е 34-годишен.