Пари Сен Жермен и Барселона направиха вълнуващ спектакъл в Париж. Двубоят завърши 3:2 за гостите, но видяхме много индивидуална техника и скорост, два обрата, невероятни голове и уникални смени от двамат атреньори.

Рафиня откри резултата за гостите в 37-а минута след хубава атака, започнала от Левандовски, минала и през Ямал, за да бъде завършета от бразилското крило на "каталунците". 

В началото на второто полувреме ПСЖ изравни след попадение на Дембеле, а само 3 минути след това Фабиан Руис намери Витиня на скорост в наказателното поле и той реализира за 2:1. 134 секунди изминаха между двата гола на парижани. Баркола изглеждаше, че промени тотално развоя на този мач, появявайки се на терена като резерва на почивката. Негов удар намери гредата в 55-а минута, макар че Тер Щеген съумя да сложи ръка на пътя на топката. Тази промяна на Луис Енрике изглеждаше като ключова в срещата. 

Но Шави доказа, че не пада по-долу и направи уникално ефективни смени на свой ред. Първо бе появяването на терена на Педри. Точно негов пас намери Рафиня зад гърба на защитата и бразилецът реализира за 2:2 в 62-а минута. Примерът с Педри бе повторен от Шави. Кристенсен влезе на терена в 76-а минута на мястото на Френки де Йонг и по-малко от минута време след това вкара с глава първия си гол за сезона. Педри асистира с първото си подаване на топката, а Кристенсен направо вкара с първото си докосване. 

Барселона си тръгва към Каталуня с гол аванс, а Пари Сен Жермен ще трябва в реванша да намери нещо различно в играта си, за да има шанс да продължи напред в турнира. 

Guilliver/GettyImages
40 снимки

Ето и всичко по-интересно от срещата:

Бразилската звезда Роналдиньо, който е бивш играч на ПСЖ и Барса, бе на "Парк де Пренс", за да гледа на живо двубоя. Гюндоган имаше проблем на загрявката преди срещата, но започва в стартовите 11 на Барселона.

В 6-а минута на двубоя дълго подаване от Тер Щеген намери пространството зад гърба на защитата на ПСЖ, Рафиня спринтира, но стражът на парижани Донарума стигна пръв до топката. Мбапе започна срещата на левия фланг. Асенсио бе в центъра на атаката за домакините. 

Шансове за Барселона! При ъгловия удар Барселона можеше да поведе. Донарума не излезе прецизно, Левандовски игра с глава, но Нуно Мендес изчисти от голлинията. В средата на полувремето отново Рафиня стреля извън наказателнот ополе, но Донарума спаси. 

Сержи Роберто получи жълт картон в 35-а минута и ще пропусне реванша.

Гол! 0:1! Левандовски задържа чудесно топката в центъра на терена и я пренесе към дясното крило. Подаването му намери Ямал, който с външен фалц опита да върне подаването на полския нападател. В крайна сметка топката попадна в Рафиня, чиито изстрел нямаше как да бъде париран. Барселона поведе и то заслужено на фона на представянето на двата отбора преди почивката.

Смяна в състава на ПСЖ на почивката. Брадли Баркола е на терена вместо Марко Асенсио. Веднага след подновяване на играта Витиня стреля, но ударът бе неточен. 

Гол! 1:1! Мбапе проби от левия фланг, успя да центрира топката без това да затрудни видимо отбраната на гостите. Но избитата топка попадна в Дембеле, който смени посоката на движение и с мощен изстрел под гредата се разписа, за да изравни резултата в 48-а минута. 

Гол! 2:1! Само 3 минути по-късно ПСЖ вече водеше. Витиня влетя на скорост в наказателното поле, получи точно подаване от Фабиан Руис и изведе домакините напред в резултата. Страхотно начало на втората част за парижани.

Греда за ПСЖ! Влизането на Баркола тотално промени развоя на мача и остротата в представянето на ПСЖ. Точно той се оказа с топката в краката в наказателното поле в 55-а минута, успя да стреля, но топката намери гредата след като Тер Щеген изби.  

Гол! 2:2! Педри влезе в игра в 61-а минута на мястото на Сержи Роберто. И при едно от първите си докосвания до топката прати подаване към Рафиня. Бразилецът с лекота излезе зад гърба на отбараната на домакините и изравни за 2:2.

Греда! Дембеле получи зад гърба на защитата на гостите и веднага стреля, но изстрелът му стигна само до гредата. Бившият футболист на Барселона демонстрира желание да се разпише във вратата на "каталунците" още веднъж. 

Гол! 2:3! Кристенсен се разписа след изпълнение на ъглов удар. Интересното е, че подобно и на Педри, той се появи на терена само минути преди да реализира. Барселона на свой ред сътвори вълнуващ обрат в мача.

ПСЖ - Барселона 2:1

0:1 Рафиня 37

1:1 Дембеле 48

2:1 Витиня 51

2:2 Рафиня 62

2:3 Кристенсен 77

Ето и стартовите състави:

Голямата новина в състава на ПСЖ бе присъствието на Маркиньос. Наказанието на Хакими принуди Луис Енрике да потърси различно решение и капитанът се оказа негов избор за позицията. Другата изненада е присъствието на Маркос Асенсио, който ще бъде заедно с Дембеле и Мбапе в атака.

Пари сен Жермен – Донарума – Маркиньос, Лука Ернандес, Лукас Бералдо, Нуно Мендес - Кан-Ин Ли, Фабиан Руис, Витиня – Дембеле, Асенсио, Мбапе

Треньор: Луис Енрике

Голямата изненада при обявяването на единайсеторката на Барса за мача с ПСЖ е присъствието на Франки де Йонг, за когото се смяташе, че няма да може да играе, но е в състава заедно със Сержи Роберто и Гюндоган в средата на терена. Младежите Марк Касадо и Марк Гиу са изключени и няма да бъдат на пейката.

Барселона – Тер Щеген, Кунде, Кубарси, Араухо, Кансело – Де Йонг, Гюндоган, Сержи Роберто – Ямал, Левандовски, Рафиня

Треньор: Шави