Барселона е отправил първата си официална оферта за защитника на Аякс Матайс Де Лихт, твърди „Sport“. Предложението на каталунците е на стойност от около 60 милиона евро, плюс допълнителни бонуси.

В същото време „блаугранас“ предлага петгодишен договор на 19-годишния футболист и заплата подобна на тази, която ще получава Френки де Йонг. Това е дългосрочен договор с много бонуси, а сумите ще нарастват в зависимост от установените правила в клуба.

Източници близки до двата клуба признават, че преговорите се развиват много оптимистично, въпреки че никой не иска да гарантира нищо, докато не бъде подписан самият договор.

В Барселона са наясно, че конкуренцията им за подписа на Де Лихт е много сериозна, но каталунците са обнадеждени, че ще успеят да спечелят наддаването за холандския национал.

Предложението на Барселона е поставено на масата и Де Лихт го оценява заедно с офертите на Ювентус, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен. Предстои защитникът да вземе своето голямо решение.

При всички положения от Барселона възнамеряват да форсират преговорите и да направят всичко необходимо, за да си осигурят услугите на 19-годишния футболист.

Матайс де Лихт